Ramin utvisades i chartrat flygplan!‏

Måndag 29 oktober utvisades Ramin Gerji till Afghanistan i privatchartrat plan. Ramin hade då inte ätit på 24 dagar, kunde knappast prata och kunde inte flytta sig utan hjälp. De sista dagarna innan han blev utvisad behövde han hjälp med allt. Ramin var mycket besviken på förvarspersonalens bemötande. Ibland hånades han när han inte kunde gå upp ur sängen själv. Personeln trodde inte på Ramin, de struntade totalt i hans hälsotillstånd och skrev i sina rapporter att de trodde att han äter i rummet.

 

Han klarade sig bara med hjälp av rumskamraten Davoud. Det var Davoud som tog hand om Ramin och behandlade honom som människa innan han blev deporterad. I en tv-intervju berättar hans vän Ali som själv sitter inlåst på förvaret på Åstorp om utvisningen:

http://www.tv4.se/nyheterna-helsingborg/klipp/tv4nyheterna-helsingborg-06-33-2236263Lämna ett svar