‏Global ‎aktion mot deportation‎‏

18 december 2012 – Global aktionsdag:
VI FLYTTAR FÖR ATT LEVA – INGEN MER DÖD, INGA MER FÖRSVUNNA MÄNNISKOR!


Den globala aktionsdagen för migranters, flyktingars och fördrivna människors rättigheter som ägde rum den 18 december 2011 var det första steget mot skapandet av en global rörelse av och för migranter och alla människor som stöder dem. I fler än 20 länder genomfördes aktiviteter.

Vi lyckades förvandla dagen till ett kollektivt event där nätverk och organisationer som försvarar migranters rättighet

er kom samman med de idéer som de varje dag omsätter i handling. 

http://globalmigrantsaction.org/

I år vill vi återuppleva samma sak tillsammans med både de som var med 2011 och med andra som delar våra mål. Vi bjuder in alla grupper, organisationer och nätverk att vara med och att sprida ordet om denna globala aktionsdag. 

—-

AMD Skåne uppmanar alla i Sverige att hitta på egna aktioner! 
Mer info och uppdateringar kommer om aktioner och aktiviteter i Skåne och Malmö, Sverige.

Syftet är att visa vår solidaritet med alla flyktingar, papperslösa människor och migranter och knyta kontakter med varandra i hela världen, att bli en motkraft för den galna rasistiska gränspolitiken. 

—–

Tuesday, December 18th is the Global Migrants Action Day: come and help us make it known!

December 18th is a call to action in the struggle for the rights of migrants, refugees, and exiled peoples. In Malmö, we will be spreading awareness about the situations for migrants and refugees through candles, singing, no-border coffee, and Christmas greetings from friends who have been deported from Sweden against their will.

We will meet outside the Central Station at 5pm, and then proceed through Malmö, stopping at Gustav Adolf’s square and Triangeln train station. We will finish by the statue in the square at Möllan.

Event on facebook here. Spread it!
Read more about the global migrants action day here.

See you on the 18th!

Action Against Deportation Skåne

 

 Lämna ett svar